obefogad.blogg.se

en unik och privat inblick i en påhittad människas eventuella personlighet författad av någon som inte finns i verkligheten. ansvarig utgivare: inte jag i alla fall.

dövfest

Publicerad 2013-09-21 00:09:33 i Allmänt

hej lilla bloggen ja heeeeej på diiiiiig *pratar som till en hund* hur som helst HEJ måste bara berätta om märkliga saker som hänt mig sen jag kom hem t sthlm i förrgår. och det omärkliga också faktiskt!!! EN SKVÄTT AV DISKBÄNKSREALISM KANSKE
 
jaha så tåget som skulle varit framme 19.50 var framme 23.25, kmr som sagt casha in riktigt bra på det där brinnande tåget jappjapp
 
sen gick jag hem, somnade vid två, gick upp vid åtta. efter min föreläsning somnade jag utanför hörsal 10, mitt i korridoren, helt utfläkt över ett bord. när jag vaknade satt det tysta personer runt mig, sektmänniskor som stirrade ner i sina mobilers brådsvarta djup och vägrade låtsas om att jag hade alla mina böcker över precis hela bordet så de inte kunde använda det i valfritt syfte, att min perfekta sminkning numera var en sömnsminkning och ingen sa heller godmorgon. hatar sånt, jag menar, det var väl ändå lite härligt att det låg en tjej och sov helt casual i en korridor full med folk men NEJ här ska ingen notis tas för visst är det spännande att bara låtsas som INGEN finns förutom en själv och de man eventuellt skulle våga hälsa på.
 
packade i alla fall då mycket argt ihop alla mina grejer och vinglade iväg mot närmsta kaffeautomat och kände att mitt bekräftelsebehov var pockande och enträget ville bli stillat. så jag ringde min ellen och vi gick till humanistiska föreningen, råkade bli bjudna på öl och soppa (hahaha killen kunde inte uttala borsjtj och sa "det här är borst" till soppan. jag skrattade hahaahaha fy fan va äckligt med en kastrull full med borst. hans pubishår typ, min hjärna vandrade riktigt snabbt iväg mot härliga nya höjder) och sen visade det sig att det skulle vara lingvistik-pub där?? ellen och jag ba ok visst men vi hänger här ett tag till och försöker plugga en liten liten bit till bara. så vi tittar ner i våra böcker och när vi tittar upp igen är det typ 40 pers där??? som festar??? men vi har inte hört dem FÖR DE PRATAR TECKENSPRÅK MED VARANDRA. ENBART. det var helt knäpptyst förutom musik och lite smackanden när de övade spännande minspel. då blev jag skiträdd så vi drog.
 
plötsligt var vi på söder och spanade söderhipsters, gick till ett café som hette il caffè där en rasmus var och jag köpte helt vanligt bryggkaffe som kostade 30 spänn. då var det kväll och vi diskuterade pragmatik. jaha. sen skulle vi promenera lite, genom gamla stan till och med GENOM VINDLANDE KULLERSTENSGATOR OCH PUTSADE KORSVIRKESHUS ÅÅÅ VA MITT STOCKHOLM ÄR SKÖNT och ett hål i verkligheten uppenbarade sig plötsligt ur en husvägg: ett öppet citronkrämigt dörrvalv där två fryntliga män stod och rökte cigariller. vi sa: tja vad gör ni för najjjjjjjs och fem minuter senare befann vi oss i carl michael bellmans sovrum på visning. det var ett brödraskap, en orden, som hade pub- och viskväll. det var ett brödraskap som tillät kungar och bellmans, andra män över 21 år samt kvinnor på deras pubaftnar 6 ggr om året och balen på grand var tredje år. och ja de bar alltid frack annars men inte idag! här, ta en macka vill ni ha mera öl ja brödraskapet bjuder.
 
vi hade det härligt, skrattade när vi egentligen var förbannade (när jag hade fått lite mkt öl (eller en bra mängd öl, beroende på hur man ser på det) slutade jag vara trevlig åt att inga kvinnor fick vara med pga "traditionerna" och "stadgarna" och började diskutera att könsbyte, ja det var något jag funderade på att göra varje dag FÖR DU KAN FAN INTE FÖRNEKA PRIVILEGIERNA NI MÄN ÅTNJUTER HUR KAN DETTA VARA EN ICKE-FRÅGA FÖR ER HUUUUUUR KAN NI INTE HA ÄNDRAT DENNA LÖJLIGA REGEL JA HUR FAN SKA NI GÖRA SEN NÄR VI HAR EN KVINNLIG REGENT SKA NI LÅTA BLI ATT LÅTA HENNE FÅ VARA MED FASTÄN HON ÄR BLÅBLODIG VA FANAAAAANNNNANNANAN ORKAR INTE HEJDÅ)
 
sen sprang vi mot en buss som tog oss till våra hem. alltså det var riktigt konstigt att vara hos det där brödraskapet igår. bellmans dödsmask satt uppe på en vägg, alltså en avgjutning av hans likansikte. och när de fått slut på bellmanlåtar att sjunga, och det inte var så många kvar, att en typisk wonderwall-kille med kukkomplex började sjunga kents utan dina andetag med liiiiiiiite för mkt inlevelse. och hans kompis, alltså de enda under 65 som var medlemmar, sa till rasmus att han borde verkligen också gå med om han kunde sen för de var ett sånt härligt gäng med "sköna grabbar". detta är alltså vad han sa på riktigt. jag spydde tre gånger bakom min vänstra axel och funderade på om rasmus spelade teater när han såg så uppriktigt intresserad eller om han verkligen verkligen var det. jag känner inte honom så väl så jag har verkligen ingen aning.
 
http://www.parbricole.se/ detta är deras hemsida förresten. kmr ej ihåg hur man gör detta till en länk så ni får copypasta.
 
idag vaknade jag en halvtimma innan min föreläsning började och bestämde att det inte var någon idé med någonting. nästa gång jag vaknade var klockan tolv istället för åtta. det sög. har ätit smörgås vid fyra olika tillfällen sen dess och tyckt att livet med koncentrationssvårigheter är riktigt jobbigt . kanske har pluggat aktivt i sammanlagt en timma???? kom vid nio-tiden fram till att jag skulle gå ut i alla fall, så jag tog på mig fula kläder och lämnade plånboken hemma för att hindra mig själv från allt som eventuellt skulle kunna vara roligt och gick till stureplan, hånskrattade en minut, nästa minut stirrade jag tomt framför mig och ytterligare en minut senare var jag på väg hem igen. och nu sitter jag här. imorgon är det en ny dag, nya omöjligheter!!!!!!!!
 
 
 

tågarna brinner!!!!

Publicerad 2013-09-18 23:01:10 i Allmänt

 
 
hej allihopa, här sitter jag på ett tåg tillbaka från stockholm från ett liv av lånad tid, försenad två och en halv timma OCH NJUTER SÅ HIMLA MYCKET.. tåget som var före oss började tydligen brinna så vi fick chilla ett tag rätt bakom. efter en timma hade man tydligen rätt till både gratis mat och dryck så nu sitter jag med räkmacka värd 110 kr, kaffe, te, rödvin, skrev vitt vin på twitter för det är tydligen godare till räkor men whatever jag är en sån himla rödvinsmänniska? önskar jag inte var det men den drycken har fan valt mig till sin lärljunge.
 
hittade någon cool sida på www som man kunde göra tuffa effekter i sin cam på, detta är "snow" och "disco". de var riktigt fina tycker jag.
 
hahahaha kollade på sj:s sida nu och inser att jag kommer få hela beloppet jag betalade för biljetten tillbaka? gotta love life. fråga dock: varför finns det inte ellutag i bistron? sitter här i några röda lädersoffor, fötterna bekvämt uppflugna på armstödet, mina grejer över hela vagnen och syrsorna spinner eller vad fan de gör.
 
har jag berättat att jag börjat få drömmar och ambitioner förresten? för en vecka sen ville jag hamna i svenska akademien (vem vore bättre lämpad???) men nu vill jag bli radiojournalist istället. sen blir jag utlasad och börjar jobba på en tidning istället. detta kan vara mina ämnen: skönhet, mode, litteratur, film, musik och sen kanske en spalt för nittiotalister. okej alltså det är fööör många som utbildar sig till journalister just nu men jag har någonting alla andra saknar: en leopardmössa.
 
aja det är kul att helt plötsligt vara en person som tänker på framtiden. annars är jag så himla carpe men nu ba hmmm jag ska arbeta hårt, mycket, övertygande, DET GÄLLER ATT HA VAD SOM KRÄVS.

hej puder

Publicerad 2013-09-09 13:58:14 i Allmänt

puderluder per nuder tja här sitter jag hemma i mina delade 20 kvm och tänker inte ta hand om disken. nej för jag har insjuknat i en allvarlig förkylning.
 
men det finns en fördel: när jag adressändrade fick jag en massa rabatter, bland annat från nåt apotek som ligger typ 20 meter från min dörr? ska gå dit och köpa alvedoniprenkanjangbisolvonmucoanginögondropparbandagenovocainrosenrotpepparmyntsolja
 
kanske blir jag frisk då. var tvungen att skolka idag eftersom jag mådde så dåligt :/// och jag är fan inte den personen som drar mig upp trots snor som klistrat fast mig i sängen, ett trettio kilo tungt huvud som inte går att röra på och bara *biter ihop*, CYKLAR till skolan som ett miffo, blir påkörd på vägen och sitter och snytlider mig igenom två timmars föreläsning. nej, sån är inte jag. jag säger NEJ, STOPP! tvingar mig själv att sova till klockan halv ett och hoppas på att så mycket som möjligt är bortsovet. samma sak gäller om jag är bakis. usch har verkligen ingen kämparglöd, synd!
 
köpte några himla plantor igår att pryda kyffet med. blev så fint, hortensia, orkidé, taklök och grejer. får se hur det går att hålla dem i gott skick, är inte direkt en omhändertagande slags person men är ju bra på att laga mat så vem vet kanske lyckas hålla de små jävlarna vid liv.
 
igår berättade jag hemligheter. varenda person jag träffade fick reda på hemligheter såsom: idag är den sista sommardagen. den åttonde september är dagen vi alltid kommer minnas som den sista glada dagen. eller: det finns ingen poäng med att bo någonstans så man kan lika gärna bo var som helst, samt TYCKER DU JAG SKA KÖPA EN NY IPHONE ELLER KANSKE EN LITEN DATTAMASKIN MED TOUCH PÅ SKÄRMEN ELLER SKA JAG VÄNTA LITE TILLS IPHONE 5S KOMMER SÅ PRISERNA GÅR NER LITE VAD TYCKER DUUUUUUUUUU
 
funderar alltså på detta dag och natt??? vad ska jag ta mig till

gatusopare

Publicerad 2013-09-05 23:59:01 i Allmänt

hej min lilla blogg. här halvligger jag i min soffsäng och hånskrattar åt min egen misär, tyst för att inte störa malena som sover i ett annat hörn av vårt rum. fy fan livet jag bad ju om att något hemskt skulle hända så jag blev ödmjuk eller whatever men STJÄL INTE MIN TELEFON
 
är alldeles asförnedrad och kränkt, framför allt kränkt faktiskt, av detta. jag går vilse hela tiden nu pga brist på google maps och måste fråga riktiga människor om vägen. eftersom jag hatar att höra stockholmska är det riktigt jobbigt. men kanske börjar jag vänja mig snart vem vet
 
nu när jag inte har en egen smartphone att glo ner i hela tiden börjar jag känna hat mot alla som gör det. till exempel idag på en jättetrång väg som jag kom cyklande på mötte jag en person som inte märkte att hen höll på att bli överkörd av mig för att hen kollade på sin iponny. så jag åkte in i en lyktstolpe. cykelplinganshelvetet funkar ju så klart inte och jag tänker inte alltså INTE säga "plingpling" som en annan käck halvåldersgubbe. hallå ser det ut som jag har en snabb cykelhjälm eller
 
för att inte tala om hur mkt det sög när jag skulle ta min hundrade rabiesspruta i måndags och jag blev hänvisad till en privat klinik som ville ha 900 spänn av mig? jag avböjde artigt och sa att jag hellre får rabies och dör inom 14 dagar än att betala för sjukvård jag har rätt till hallå det här är sverige!!! BETALAR SKATT HÄR hahaha okej jag har nog aldrig tjänat tillräckligt för att betala skatt men whatever. så åkte till nåt sjukhus som jag hörde talas om via ryktesvägen som då inte var privat men de ville också ha pengar och att jag skulle köpa en hel förpacking rabies och jag ba nej jag har inte råd de ba okej lilla gumman men jag skriver upp de här bussarna på en lapp så får du åka till en akutmottagning två mil härifrån :------) nä jag överdriver, de var jättegulliga och hjälpte mig väldigt fint med att hitta rätt slags sjukhus för minsta möjliga summa. när jag kom dit fem timmar senare fick jag sova i en sån där säng med papper på så jag var nöjd. blev även bjuden på gratis pappmuggar med vätska i. fick min spruta. åkte hem. hade feber så jag inte ens kunde resa mig ur sängen utan att ramla ner igen. så det var ju en bra dag.
 
 
ja ja livet suger. alltså är allt som det ska. mina enda glada ögonblick har varit dessa:
 
- när jag ropade "JA" åt att vara med i kristdemokraternas förening på skolan och mina nyfunna bekanta inte förstod om jag skämtade eller inte
- att min granne tydligen är le partiledare de vänsterpartiet och att han har sagt till mig och malena att vi får låna en kopp socker om vi vill
- mina föreläsningar och kurslitteratur. fick äntligen hem min svenska akademiens språklära idag, efter att jag inte kunnat hämta ut den pga skulle visa upp kod i sms som fanns i stulen iponny, men jag fick en avi och kunde hämta ut den! länge leve papperssamhället. och alltså mina föreläsningar, sååå nice. hade en föreläsare som varit med i språkrådet och var professor och grejer. det kändes som han talade direkt till mig fastän det satt hundra människor till i salen. alltså kände mig typ utvald, liksom ja alla andra här ni kanske tycker att detta är intressant, MEN NI FÖRSTÅR DET INTE SOM JAG GÖR JAG ÄR ÖVERLÄGSEN ALLLLLLAAAAAA skrek jag högt ut över publikhavet. det var en härligt känsla, jag var så nöjd. och idag läste jag förordet av horace engdahl till min språklärobok och började gråta av hans fina formuleringar om vad språk och grammatik och sånt är. blev tårögd bara av att hans första mening innehöll en metafor med humlor. humlor är så mjuka och gosiga små bomullar som puffar omkring, puff puff. så skrev han inte, det var jag som skrev så.
 
börjar klockan ett imorgon. vad ska jag göra tills dess? vet inte, kanske gymma. räkna antalet personliga tränare i förhållande till rika östermalmsbor (2:1) tills jag somnar. finns en massagestol på gymmet, ska nog lägga mig där en jättelång stund.
 
s r y för långt och möjligtvis tråkigt inlägg, men its my blog i can do what i want to twerk twerk godnatt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela